» ناهنجاری های دندان » آندر بایت
آندربایت
ناهنجاری های دندان

آندر بایت

دی 5, 1402 180364

مال اکلوژن به شرایطی گفته می شود که هنگام بسته بودن دهان دندان های فک بالا و فک پایین روی هم قرار نگیرند. در واقع با عارضه نامرتبی دندان ها روبرو هستیم که این نامرتبی دندان ها موجب بروز اختلال بایت در فرد می شود. اگر رشد دندان ها به درستی صورت نگیرد یا رشد استخوان فک با بروز مشکلاتی همراه باشد دندان ها در یک ردیف و کنارهم قرار نمی گیرند. این رشد غیر طبیعی باعث ایجاد ناهنجاری های دندانی و فکی می شود که یکی از این ناهنجاری های دندانی، آندر بایت هست که در این مقاله به بحث و بررسی آن می پردازیم و مواردی همچون عامل بوجود آمدن آندربایت، مشکلات و راه های درمانی به همراه هزینه درمان این ناهنجاری دندانی را مورد بحث قرار می دهیم. با ما همراه باشید.


عامل اصلی ناهنجاری آندر بایت چیست؟

مال اکلوژن یا ناهنجاری بایت انواع مختلفی دارد، آندر بایت یکی از انواع مال اکلوژن است که در اصطلاح پزشکی به آن پروگناتیسم گفته می شود. در این شرایط اگر فرد دهان خود را ببندد فک پایین خیلی جلوتر از فک بالا قرار دارد. در واقع آندر بایت، مال اکلوژن کلاس ۳ است.
اگر فک بالا رشد نا کافی داشته باشد یا فک پایین بیش از حد مجاز رشد کند ممکن است ناهنجاری آندر بایت به وجود آید.
توجه داشته باشید که عامل وراثت در انتقال آندر بایت را نمی توان نادیده گرفت. ممکن است فرد از یکی از والدین این عارضه را به ارث برده باشد.
اما علاوه بر عامل استخوان فک و وراثت، ناهنجاری های مربوط به دندانی هم عامل به وجود آمدن آندر بایت می شود. اگر دندان های بالایی درهنگام رشد دچار عقب زدگی شوند یا دندان های پایینی دچار جلوزدگی شوند، آنگاه فرد دچار آندر بایت شده است.

بخوانید  دندان نهفته

مشکلات آندر بایت چیست؟

هم ردیف نبودن دندان ها با یکدیگر و جفت نشدن ها باعث می شود تا عمل جویدن را دچار مشکل سازد همچنین در بیان برخی کلمات و اصوات فرد دچار مشکل می شود. زمانی که فرد دچار عارضه بایت شده است ممکن است برخی دندان ها در تماس با یکدیگر باشند که در طولانی مدت سبب ساییدگی، لب پر شدگی و حتی شکستگی دندان نیز می شود.
اگر درمان عارضه بایت را جدی نگیرید ممکن است نا همراستایی دندان ها به مفصل گیجگاهی فکی فشار وارد کند در نتیجه با مرور زمان موجب اختلال این مفصل شود. با بروز اختلال در مفصل گیجگاهی فکی علائم درد فک و سردرد و نیز صدای فک هنگام صحبت کردن به وجود می آید.
عارضه آندر موجب بزرگ تر شدن صورت می شود که این تغییر در چهره فرد لبخند زیبایی به وجود نمی آورد، در نتیجه موجب کاهش اعتماد به نفس وی می شود. همچنین در آندر بایت اختلالات مفصل فک و عملکرد نادرست دندان ها را شاهد هستیم.
در صورت عدم درمان، دندان های نامرتب موجب پوسیدگی دندان شده و زمینه را برای رشد باکتری ها و عفونت لثه فرآهم می کند.

بخوانید  مراحل سیم کشی دندان چیست؟

روش های درمان آندر بایت

اگر ناهنجاری آندر بایت مربوط به ناهنجاری های دندانی یعنی به دلیل جلوزدگی یا عقب زدگی دندان ها باشد از روش درمانی ارتودنسی استفاده می شود. معمولا بعد از معاینه و بررسی پزشک با توجه به نوع ناهنجاری آندر بایت و میزان شدت، یکی از روش های زیر را به بیمار پیشنهاد می دهد:

استفاده از بریس:

رایج ترین درمان آندر بایت استفاده از بریس و براکت است. اگر استفاده از بریس های فلزی برای افراد ناخوشایند است، می توانند از بریس های سرامیکی یا شفاف که غیر قابل رویت هستند استفاده کنند در طول درمان مشکلات کمتری برایشان به وجود بیاید.

دستگاه های ارتودنسی:

اکسپندرها، رتینرها و هدگیرها از دستگاه های ارتودنسی هستند که به درمان آندر بایت کمک می کنند. دقت داشته باشید که از این ابزار فقط در موارد ضروری استفاده می شوند، زیرا به دلیل ظاهر ناخوشایند آن ها استفاده از این ابزار برای بیمار مشکلاتی را ایجاد می کند. برای مثال هدگیر کل پیشانی، چانه و صورت فرد را درگیر می کند.

جراحی:

آخرین و تنها راه برای افرادی که به آندر بایت شدید دچار هستند جراحی است. اگر عارضه آندر بایت مربوط به رشد ناکافی استخوان فک بالا و رشد بیش از حد استخوان فک پایین باشد تنها با جراحی به رفع این عارضه می پردازند.

بخوانید  آیا دندان‌های کج را می‌شود کامپوزیت کرد؟

طول درمان و هزینه آندر بایت چقدر است؟

درمان به روش ارتودنسی معمولا برای بیمار سخت تر و مدت زمان طولانی تری لازم است. برای اینکه نتیجه قابل توجهی دریافت کنید بهتر است درمان آندر بایت را در سنین کم و قبل از بلوغ آغاز کنید.
اگر از جراحی برای درمان آندر بایت استفاده می کنید باید بدانید که طول درمان بیشتری دارد زیرا بعد از جراحی برای تثبیت موقعیت دندان باید از بریس های ارتودنسی استفاده شود.
هزینه درمان به روش ارتودنسی با توجه به ابزار مورد استفاده متغییر است. همچنین هزینه جراحی بیشتر از هزینه ارتودنسی است زیرا بیمار باید علاوه بر هزینه عمل جراحی باید هزینه بریس مورد استفاده بعد از عمل، دستمزد پزشک را نیز پرداخت کند. عواملی مانند شدت ناهنجاری، محل جراحی، هزینه بیهوشی و داروهای ضد درد، شرایط پوشش بیمه، دلیل جراحی پزشکی یا زیبایی بوده است، در تعیین هزینه ها نقش موثری دارند.

|مقاله مرتبط : هزینه ارتودنسی
برای آن که از مناسب ترین روش درمانی آندربایت استفاده کنید بهتر است به متخصص ارتودنسی بروید و بعد از بررسی های لازم شرایط درمان را به شما بگوید. دقت داشته باشید که تمام هزینه های درمان به صورت یک جا از بیمار گرفته نمی شود و هر متخصص شرایط پرداختی مخصوص به خود را دارد.

بخوانید  دندان اضافی

مقالات مرتبط : اپن بایت ، دیپ بایت ، کراس بایت

به این نوشته امتیاز بدهید!

آواتار واحد نویسندگی دندان لند

واحد نویسندگی دندان لند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×